logo

„Solicităm curmarea acțiunilor de delapidare a construcțiilor Central House”, avocat


https://www.ipn.md/ro/solicitam-curmarea-actiunilor-de-delapidare-a-constructiilor-central-house-avoca-7967_1079142.html

Raisa Morozan, avocata lui Vitalie Perciun, fondator al „Central House”, susține că clientul său nu prejudiciază compania, cum afirmă „pretinșii apărători” ai acesteia. Afacerea aceasta a fost construită de Vitalie Perciun și el nu-și poate provoca prejudicii sie însuși, afirmă avocata. „Solicităm respectuos implicarea autorităților competente întru curmarea acțiunilor de delapidare a construcțiilor „Central House” de către pretinșii apărători și reprezentanți „Central House””, a declarat Raisa Morozan într-o conferință de presă la IPN.

Raisa Morozan a precizat că „Central House” SRL a fost fondată și îl are în calitate creditor majoritar pe Vitalie Perciun. Potrivit avocatei, apărători, reprezentanți ai „Central House”, se pretind administratorul de insolvabilitate, Veaceslav Timotin, și avocații desemnați de el,    însă aceștia nu comunică „schemele prin care au ajuns (la conducerea companiei, n.r.) și nelegiuirile care stau în spatele desemnării lor și a oamenilor pe care de fapt îi reprezintă”. Avocata mai spune că pretinșii reprezentanți au fost desemnați în urma acțiunilor ilegale ale „Ubicuit Grup”, asociat al „Central House”, exclus din calitatea de asociat și obligat să restituie cota către Vitalie Perciun, prin hotărârea din 3 iulie 2020 a Judecătoriei Chișinău, sediul Centru.

„În spatele „Ubicuit Grup”, precum am menționat și anterior, sunt oamenii care administrează și fondează „Gările Auto Moderne” SRL și cu implicarea reprezentanților conducerii întreprinderii de stat „Gările și Stațiile Auto” din 2014 – directorul Vladislav Zara, actualul director al Agenției Servicii Publice, și vicedirectorul Iurie Morozan, actualul director al „Gările Auto Moderne” SRL”, a notat Raisa Morozan.

Potrivit ei, pretinsa prejudiciere a creditorilor majoritari – „Gările Auto Moderne” SRL și întreprinderea de stat „Gările și Stațiile Auto” – este lipsită de adevăr. Vitalie Perciun de facto este creditor majoritar, iar pretinșii creditori „Gările Auto Moderne” și „Gările și Stațiile Auto” nu ar trebui validați de instanța de judecată. Există expertiza Centrului Național de Expertize Judiciare care confirmă că, de fapt, „Central House” a efectuat o supraplată și există bani achitați în avans de aproape 9,5 milioane de lei. Astfel, „Central House” nu are nicio datorie față de „Gările Auto Moderne” și „Gările și Stațiile Auto”, a precizat Raisa Morozan.

„Pentru a confirma încă odată că administratorii de insolvabilitate nu apără interesele „Central House”, ci al persoanelor ce administrează Gările Auto, observați că administratorul de insolvabilitate, Adriana Crețu, în tabelul de creanțe a inclus cu pretenții de milioane pe „Gările Auto Moderne” și „Gările și Stațiile Auto”, chiar dacă acestea sunt litigioase, nu sunt certe și exigibile și nu avea dreptul să le includă, nemaivorbind că sunt incluse cu o multitudine de încălcări procedurale, pe când Vitalie Perciun nu a fost inclus în tabel. Evident că s-au depus contestații și instanța urmează să se pronunțe cine este creditor. Declarațiile despre prejudicierea creditorilor majoritari „Gările Auto Moderne” și „Gările și Stațiile Auto” nu reflectă decât adevărul pe cine reprezintă cu adevărat pretinșii apărători ai „Central House””, afirmă avocata.