logo

Sala de joc a Şcolii de Tenis din Chişinău a fost în totalitate reînnoită


https://www.ipn.md/ro/sala-de-joc-a-scolii-de-tenis-din-chisinau-a-7967_1032584.html

La 42 de ani de la fondare, sala de joc a Şcolii de Tenis din Chişinău a fost în totalitate reînnoită, fiind amenajate două terenuri de tenis care se ridică la standardele internaționale. Proiectul de reparație a fost realizat cu suportul financiar al Ministerului Tineretului și Sportului, care a alocat aproape trei milioane de lei, iar 20 de mii de dolari au fost acordați de către Federația Internațională de Tenis (ITF), transmite IPN.

Lucrările de reparație au început în decembrie 2016 și au fost finalizate la sfârșitul lunii ianuarie anul curent, înainte de startul turneului internațional pentru juniori - ITF Juniors „Moldova Open 2017” (anterior - Trofeul D. Sturdza). Competiția, care se desfășoară pentru a 17-a oară în Moldova, va aduna peste 120 de participanți din 21 de țări ale lumii și este organizată cu susținerea financiară din partea Ministerului Tineretului și Sportului.

Şcoala sportivă este o instituție de învățământ extrașcolar. Înmatricularea se efectuează la cererea părinţilor. Vârsta minimă de înscriere la Şcoala de tenis este de 7 ani. Anul de instruire, ca şi în alte şcoli sportive, începe la 1 ianuarie.