logo

S-a schimbat președintele la Curtea de Apel Chișinău


https://www.ipn.md/ro/s-a-schimbat-presedintele-la-curtea-de-apel-chisinau-7967_1084356.html

Judecătorul Anatolie Minciuna a fost numit președinte interimar la Curtea de Apel Chișinău. O hotărâre în acest sens a fost adoptată astăzi, 14 septembrie, de către Consiliul Superior al Magistraturii, transmite IPN.

Anatolie Minciuna activează în sistemul judecătoresc începând cu anul 1991. Prin decretul președintelui țării din 28 februarie 2008 a fost numit, prin transfer, în funcția de judecător la Curtea de Apel Chișinău. Prin hotărârea din 22 septembrie 2020, Plenul CSM i-a propus Parlamentului numirea judecătorului Anatolie Minciuna în funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție.

Până în prezent, interimatul funcției de președinte al Curții de Apel Chișinău a fost asigurat de către judecătoarea Ana Panov.

Funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău a rămas vacantă după ce, în luna mai, președintele Maia Sandu a anulat decretul prin care Vladislav Clima a fost numit în funcția respectivă. Potrivit șefei statului, Consiliul Superior al Magistraturii ar fi încălcat procedurile legale și ar fi admis un conflict de interese inadmisibil, atunci când a propus numirea lui Clima în această funcție.