logo

Renato Usatîi: Maia Sandu va comite o greșeală fatală, va desemna un candidat


https://www.ipn.md/ro/renato-usatii-maia-sandu-va-comite-o-greseala-fatala-7965_1079292.html

Președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, se arată convins că șeful statului, Maia Sandu va desemna un candidat la funcția de prim-ministru în această săptămână. Potrivit edilului de Bălți, candidatul propus de Maia Sandu și echipa sa guvernamentală, vor fi votați de PSRM și de deputații fracțiunii Șor, abia din a doua tentativă, notează IPN.

„Dumneaei urmează să comită o greșeală fatală, în timpul apropiat. Din toate scenariile care s-au discutat la ei, vor adopta strategia înaintării unei persoane la funcția de prim-ministru, cu program, cu principii și valori. Asta este o capcană”, a spus Renato Usatîi în cadrul emisiunii  „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4.

Potrivit lui Renato Usatîi, coaliția tacită PSRM-Șor va vota Cabinetul de Miniștri propus de Maia Sandu pentru a amâna alegerile parlamentare anticipate, iar până la următorul scrutin electoral vor face tot posibilul pentru a-i știrbi imaginea președintelui țării.

„Din prima dată nu va fi votat acest guvern, dar a doua oară, vă asigur, că va fi votat, deoarece socialiștii și cei din „Pentru Moldova” și-au pus scopul ca alegerile parlamentare să nu fie organizate mai degrabă de luna octombrie 2021. Aceste doua formațiuni decid astăzi care va fi soarta Guvernului, va fi el sau nu va fi”, a mai adăugat Usatîi.

Mai mult, potrivit lui Renato Usatîi, persoana sa ar fi fost cea mai potrivită pentru a-i determina pe socialiști să nu voteze Guvernul propus de Maia Sandu.

„Eu n-am pretins să fiu prim-ministru, eu am pretins să fiu un candidat pe care socialiștii și Șor vor avea frică să-l voteze. De două ori era să mă propună, să nu fiu acceptat și mergem la anticipate și abia după asta era să vorbim despre un guvern pentru 4 ani”, a declarat Renato Usatîi.

Președintele Maia Sandu a anunțat anterior, că în această săptămână va veni cu o soluție pentru depășirea impasului politic în care se află Republica Moldova, după demisia Guvernului Chicu. Între timp, președintele țării a spus că așteaptă ca Parlamentul să aprobe declarația privind necesitatea declanșării alegerilor parlamentare anticipate, propusă de PAS.