logo

Regina Apostolova, plasată sub control judiciar


https://www.ipn.md/ro/regina-apostolova-plasata-sub-control-judiciar-7965_1068239.html

Deputata Reghina Apostolova a fost plasată sub control judiciar pentru 30 de zile. Hotărârea a fost pronunțată, astăzi, 19 septembrie, de către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Informația a fost confirmată pentru IPN de către Cătalina Bogonos, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Anticorupție.

Parlamentara nu a fost prezentă la ședință. În fața instanței a fost organizată o manifestație în susținerea Reghinei Apostolova.

Pavel Verejanu, candidatul Partidului Șor la funcția de primar al municipiului Orhei, a declarat că nu există motive ca Reghina Apostolova și nici Marina Tauber să fie reținute. Potrivit lui, Reghina Apostolova se simte foarte rău și este încă la spital. Verejanu a mai spus că cei de la guvernare au demonstrat ce pot face în perioada anilor 2009-2019, iar Partidul Șor, „care este un suflu nou pentru Moldova”, a reușit într-un timp restrâns să facă lucruri concrete. În opinia sa, guvernanții trebuie taxați la alegeri.

Oamenii au scandat: „Libertate!”, „Justiție!”, „Libertate Reghinei Apostolova!”, „Reghina, noi suntem cu tine!” etc.

Parlamentarei Reghina Apostolova i-a fost retrasă imunitatea la începutul acestei săptămâni. În aceeași zi, și colega sa de fracțiune Marina Tauber a rămas fără imunitate. Potrivit procurorilor, există probe concludente privind implicarea deputatelor în frauda bancară.

Pentru Marina Tauber instanța a dictat arest la domiciliu.