logo

Reacția arhitectului-șef al municipiului Chișinău după percheziții


https://www.ipn.md/ro/reactia-arhitectului-sef-al-municipiului-chisinau-dupa-perchezitii-7967_1103024.html

Arhitectul-șef al municipiului Chișinău, Svetlana Dogotaru, vizată de perchezițiile Centrului Național Anticorupție într-un dosar de abuz de serviciu, spune că, încă acum doi ani, a atenționat serviciile respective cu privire la cazul dat, care are la bază înregistrarea frauduloasă a dreptului de superficie asupra terenului de către compania vizată, transmite IPN.

„Tot atunci, am solicitat verificarea și în raport cu alte cazuri la alte companii cu privire la același subiect, înregistrarea dreptului de superficie. Pe toate cazurile înregistrate sunt pornite procese de radiere a drepturilor înscrise incorect”, menționează Svetlana Dogotaru.

Potrivit ei, sunt prezentate toate actele „În toate acțiunile mele am fost și sunt corectă”, a declarat  arhitectul-șef al municipiului Chișinău.

Centrul Național Anticorupție cercetează o schemă prin care municipalitatea urma să fie deposedată de un teren de 22 de milioane de lei. Arhitectul-șef al municipiului este recunoscută în calitate de bănuit în comiterea infracțiunii de abuz în serviciu și este cercetată în stare de libertate.