logo

Radu Albot aduce primul punct pentru Moldova


https://www.ipn.md/ro/radu-albot-aduce-primul-punct-pentru-moldova-7979_1004457.html

Naţionala masculină de tenis a Moldovei a preluat conducerea în duelul cu Bosnia şi Herţegovina din turul secund al grupei a II-a a zonei euro-africane a Cupei Davis, transmite IPN.

Prima victorie pentru tricolori a fost obţinută de cel mai bun tenisman moldovean, Radu Albot, care a trecut fără probleme de Tomislav Brkic, scor 6-3, 7-6, 6-3. Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, partida a fost amânată pentru câteva ore.

Celălalt meci din prima zi de concurs, dintre Maxim Dubarenco şi Damir Dzumhur, la fel a început cu întârziere şi a fost suspendat după primul set, care a fost câştigat de bosniac cu scorul de 6-3. Întâlnirea va fi reluată astăzi, 6 aprilie.

Tot pentru astăzi este programată şi partida de dublu care va opune faţă în faţă perechile Tomislav Brkic /Damir Dzumhur şi Radu Albot / Andrei Ciumac.

Moldova evoluează în premieră în această fază a competiţiei. În cazul unui succes cu naţionala balcanică, Moldova va lupta cu Lituania sau Portugalia pentru promovarea în prima ligă mondială.