logo

Programul Cetățenie Prin Investiții, o metodă sigură de acumulare a capitalului, pentru Republica Moldova


https://www.ipn.md/ro/programul-cetatenie-prin-investitii-o-metoda-sigura-de-acumulare-a-capitalului-p-7542_1071444.html

 

Programul Cetățenie prin Investiție, implementat în Republica Moldova, este un program de obținere a fondurilor suplimentare la bugetul de stat, care presupune acordarea cetățeniei investitorilor străini în schimbul unor investiții directe, programul fiind unul sigur cu privier la eventuale riscuri. Pe lângă faptul că este o metodă foarte bună de a obține o finanțare suplimentară la buget, este și un instrument de a atrage investiții necesare și importante pentru dezvoltarea infrastructurii țărilor care în adoptează. Declarațiile au făcute de către Paddy Blewer, Directorul departamentului Relații cu Publicul al companiei Henley & Partners, companie-partener al Guvernului Republicii Moldova în implementarea Programului de Cetățenie prin Investiții.

Într-o conferință de presă susținută la IPN, Paddy Blewer a declarat că un investitor străin, care dorește să devină aplicant al Programului de Acordare a Cetățeniei prin Investiție, este verificat strict de structurile financiare internaționale, cu care acesta colaborează înainte de a aplica la acest program. Ulterior, aceste informații sunt expediate către oficiul programului unde verificarea continuă prin intermediul specialiștilor în domeniu, fiind implicate și structurile Interpol și Europol.

˝Am o experiență de 20 ani de lucru în cadrul URSS și cunosc bine toate posibilele scheme financiare ilegale sau de spălare a banilor. Din acest considerent pot spune ferm că sistemul de securitate integrat în programul de dobândire a cetățeniei prin investiții din Moldova este unul care întrunește toate criteriile unui sistem sigur˝, a declarant Paddy Blewer. ˝Criminalilor li se prezintă un risc sporit și nemotivat, în tot acest system de verificări riguroase pe care îl presupune programul. Iar dacă e să vorbim despre corupție, partenerii guvernamentali și nu doar, sunt, în primul rând, interesați în păstrarea reputației personale și a programului”, susține acesta.

Reprezentantul companiei Henley & Partners a mai subliniat că există metode mult mai simple și mai puțin costisitoare de a deveni cetățean al Uniunii Europene decât prin obținerea cetățeniei Republicii Moldova. Astfel, este total exclusă componenta riscului pentru securitatea națională, sau înrăutățirea relațiilor dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova, din cauza acestui program.

˝Acest program este precum găsirea petrolului pe teritoriul unei țări. Poate aduce mulți bani și crea locuri de muncă. Dar, ca și petrolul, programul este unul cu finalitate. Din acest considerent, este important să ne folosim de această oportunitate acum˝, a conchis dl. Blewer.

Acesta  a mai declarat că beneficiile pentru Moldova sunt numeroase, iar decizia de a anula acest program va aduce doar la pierderi pentru Republica Moldova, inclusiv riscul de deveni o țară cu o reputație proastă pentru orice potențial investitor. De altfel, s-a mai precizat că în țările dezvoltate, cum ar fi SUA, Marea Britanie, Malta, Cipru, sunt implementate cu succes acest tip de programuri, care sunt o metodă foarte bună de a obține o finanțare suplimentară la bugetul de stat și de a atrage investiții necesare și importante pentru dezvoltarea infrastructurilor din țările respective.


Despre Henley & Partners

Henley & Partners este lider mondial în planificarea cetățeniilor și a reședințelor. În fiecare an, sute de persoane înstărite și consilierii lor se bazează pe expertiza și experiența noastră în acest domeniu. Profesioniștii de înaltă calificare din cadrul companiei lucrează împreună cu o echipă din peste 30 de oficii din întreaga lume.

Conceptul de planificare a șederii și cetățeniei a fost creat de Henley & Partners în anii 90. Pe măsură ce globalizarea s-a extins, reședința și cetățenia au devenit subiecte de interes sporit în rândul numărului tot mai mare de antreprenori și investitori mobili internaționali, pe care îi deservim cu mândrie, zilnic.

Compania deține și o practică de consiliere guvernamentală care a gestionat mai mult de 8 miliarde USD în investiții străine directe. Compania a oferit consultanță strategică și în proiectarea, implementarea și funcționarea celor mai reușite programe de rezidență și cetățenie din lume.

www.henleyglobal.com

Paddy Blewer
Group Public Relations Director
paddy.blewer@henleyglobal.com

Landline: +44 207 811 5910

Mobile: +44 774 190 9957

 

Sarah Nicklin
Senior Group Public Relations Manager

sarah.nicklin@henleyglobal.com

Mobile: +27 72 464 8965

------------

DIȘCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.