logo

Prioritățile Guvernului, discutate cu oficialul american Christopher W. Smith


https://www.ipn.md/ro/prioritatile-guvernului-discutate-cu-oficialul-american-christopher-w-smith-7965_1102944.html

Situația regională actuală, dar și modalitățile practice prin care Statele Unite ale Americii pot sprijini Republica Moldova în implementarea reformelor și avansarea pe agenda europeană au fost discutate la Guvern, la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu secretarul adjunct pentru Europa de Est, politici și afaceri regionale în Biroul pentru Afaceri Europene și Eurasiatice, Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, Christopher W. Smith, transmite IPN.

Șeful executivului a apreciat sprijinul consecvent al Statelor Unite ale Americii pentru modernizarea țării, îmbunătățirea calității vieții oamenilor și stimularea creșterii economice.

Prim-ministrul Dorin Recean a salutat decizia de a include în lista de sancțiuni a SUA persoanele responsabile pentru acțiuni care subminează securitatea Republicii Moldova.

Părțile au discutat despre prioritățile Guvernului de la Chișinău, printre care reformarea justiției și lupta cu corupția, îmbunătățirea mediului de afaceri pentru atragerea investitorilor străini care, prin activitatea desfășurată în Republica Moldova, pot contribui și la reconstrucția Ucrainei.

În context, părțile au reconfirmat angajamentul de a susține Ucraina, care luptă pentru pacea și stabilitatea întregului continent european.

Secretarul adjunct al Biroului pentru Afaceri Europene și Eurasiatice al Departamentului de Stat al SUA, Christopher W. Smith, a avut o întrevedere și cu președinta Maia Sandu.