logo

Primii cinci candidați înscriși în cursa electorală


https://www.ipn.md/ro/primii-cinci-candidati-inscrisi-in-cursa-electorala-7965_1041051.html

Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Chișinău a înregistrat primii cinci candidați pentru alegerile din 20 mai. Aceștia sunt: Reghina Apostolova, candidata Partidului Șor; Valeriu Munteanu, candidatul Partidului Liberal; Vasile Costiuc, candidatul Partidul „Democrația Acasă”, Andrei Năstase, candidatul comun al Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate și Alexandr Roșco, candidatul Partidului „Casa Noastră-Moldova”, transmite IPN.

Cei cinci au depus actele la Consiliul Electoral în data de 4 aprilie. Tot atunci, în urma tragerilor la sorți, și-au aflat și locul în buletinul de vot. Primul este Vasile Costiuc, urmat de Andrei Năstase, Alexandr Roșco, Reghina Apostolova și Valeriu Munteanu.

În afară de cei cinci înregistrați, a solicitat înscrierea în cursa electorală și candidatul Partidului Socialiștilor. Ion Ceban a depus actele la Consiliul Electoral marți, 10 aprilie, decizia urmând să fie luată în cel mult șapte zile.

Sergiu Tofilat și Maia Laguta, care și-au declarat intenția să candideze independent, au solicitat săptămâna trecută listele de subscripție pentru a aduna, așa cum prevede legea, minimum zece mii de semnături de susținere de la locuitorii municipiului Chișinău. Liste de subscripție a solicitat astăzi și primarul interimar Silvia Radu. Într-o postare, Silvia Radu a comunicat că va aduna semnături începând cu 11 aprilie, dar nu știe deocamdată dacă va candida sau nu.

Partidului Unității Naționale l-a înaintat pe Constantin Codreanu la funcția de primar general. Acesta se lansează în campania electorală miercuri, 11 aprilie, dar încă nu a depus actele pentru înscriere în cursă.

Termenul în care poate fi solicitată înscrierea în cursa electorală expiră la 19 aprilie.