logo

PPPDA susține că Andrei Năstase este ținta unei campanii de dezinformare


https://www.ipn.md/ro/pppda-sustine-ca-andrei-nastase-este-tinta-unei-campanii-de-dezinformare-7965_1041182.html

Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr susține că „liderul formațiunii Andrei Năstase, candidatul unic al opoziției anti-oligarhice și echipa sa sunt ținta unei campanii fără precedent, inițiate de posturile de televiziune ce aparțin oligarhului Vladimir Plahotniuc”. PPPDA menționează că acest lucru denotă frica de „eventuala victorie a forțelor anti-oligarhice nu doar în capitală, dar și ca un prim pas de eliberare a întregii țări din captivitate”, transmite IPN.

În cadrul unei conferințe de presă, membrii formațiunii au îndemnat locuitorii capitalei să fie uniți, să nu creadă în știrile false difuzate și să analizeze cu mare atenție orice informație prezentată. „Să spunem nu știrilor false difuzate de jurnaliștii lui Plahotniuc. Participăm la o diversiune, la o adevărată crimă. Prin știrile manipulatorii ei sucesc mințile cetățenilor și creează un haos informațional”, a declarat secretarul general al PPPDA, Chiril Moțpan.

„Unica lor șansă de a se menține la putere este manipularea, de aceea au angajat experți din afara țării să-i ajute. Să spunem nu acestor manipulări, să ne unim și să aducem în fruntea capitalei oameni onești și integri, doar împreună putem câștiga” a declarat vicepreședintele formațiunii, Liviu Vovc.

Andrei Năstase susține că atât Consiliul Coordonator al Audiovizualului, precum și televiziunile controlate de Vlad Plahotniuc încalcă frecvent, cu rea-credință, legislația în vigoare și slujesc doar scopurilor meschine ale acestuia de a se menține la guvernare, și promovarea celor doi candidați coordonați de Plahotniuc și Igor Dodon – Silvia Radu și Ion Ceban. „Oameni buni nu-i mai ascultați. Difuzează știri false despre mine pentru că știu că vom câștiga alegerile locale din primul tur. Ei știu că dacă vom fi noi la putere atunci legea va fi lege și toți ei vor răspunde pentru dezastrul din țară”, a notat Andrei Năstase.

Totodată, membrii PPPDA au lansat un apel către candidații pentru funcția de primar general al capitalei, care nu au șanse reale să câștige, să se retragă din cursă în favoarea unui alt candidat puternic.