logo

PLDM ar putea să-și modifice statutul în privința acceptării unionismului, declarație


https://www.ipn.md/ro/pldm-ar-putea-sa-si-modifice-statutul-in-privinta-acceptarii-7965_1043393.html

La următorul congres al Partidului Liberal Democrat ar putea fi modificat statutul în privința acceptării unionismului sau ar putea fi găsită o formulare mai diplomatică privind opțiunile unioniste. Declarația a fost făcută de primarul de Cimișlia, Gheorghe Răilean, membru al PLDM, în cadrul emisiunii „Moldova live” de la postul de televiziune 10TV, transmite IPN.

În opinia lui, toate partidele care își declară opțiunea de integrare europeană ar trebui să fie unioniste. „Eu nu pot înțelege niciun eurointegraționist care ar respinge unirea cu România. Înseamnă că nu este sincer când spune că este pentru integrare europeană. Un adept al integrării europene nu poate fi anti-unirea cu România”, este de părere Gheorghe Răilean.

Primarul spune că actualmente se încearcă „comercializarea” unionismului. „Eu sunt politicianul care consideră că trebuie să fii sincer cu oamenii, deschis, nu să-i porți „cu zăhărelul”, declară politicianul.

Potrivit lui, unioniștii trebuie acceptați în orice formațiune politică ar fi. Gheorghe Răilean susține, de asemenea, că și în rândurile Partidului Democrat cunoaște primari unioniști, chiar dacă formațiunea nu susține deschis și ferm unionismul. În plus, primarul consideră că și partidele extraparlamentare de opoziție PPDA și PAS sunt într-o oarecare măsură unioniste.  

În opinia primarului, către alegerile parlamentare va crește presiunea unioniștilor asupra politicienilor.