logo

Pe străzile capitalei a început să circule troleibuzul turistic


https://www.ipn.md/ro/pe-strazile-capitalei-a-inceput-sa-circule-troleibuzul-turistic-7967_1083477.html

De la 1 august, în zilele de sâmbătă şi duminică, în capitală este pus în circulaţie un troleibuz al cărui traseu include importante puncte de atracţie turistică. Călătoria e însoțită de difuzarea ghidurilor audio în limbile română, rusă și engleză, transmite IPN, cu referire la un comunicat al Primăriei de Chișinău.

Prima rută a troleibuzului turistic, în limba română, va începe să circule la ora 10.00. A doua rută, în limba rusă, va circula cu începere de la ora 12.00. A treia, în limba engleză, va începe să circule la ora 14.00 și ultima rută, în limba română, va circula din nou cu începere de la ora 16.00.

Orarul va putea fi modificat în funcție de fluxul de călători sau în funcție de modificările ce pot apărea în traseul turistic.

Capacitatea de îmbarcare va fi permisă în limita a 22 de persoane, așezate pe scaune. Copii până la 7 ani, în mod obligatoriu, urmează a fi însoțiți de un părinte.

Prețul pentru o călătorie cu troleibuzul turistic este de 30 de lei.

Pe perioada stării de urgență în sănătate publică, în mod obligatoriu vor fi asigurate măsuri de prevenire și control al răspândirii infecției COVID-19.

Lansarea proiectului Troleibuzul Turistic - Chișinău Sightseeing are drept scop promovarea obiectivelor turistice importante din orașul Chișinău. Astfel, locuitorii și oaspeții capitalei sunt îndemnaţi să cunoască și să descopere istoria orașului, a străzilor și a personalităților care au marcat evoluția neamului nostru.

Proiectul este realizat de Primăria municipiului Chișinău, în comun cu Asociaţia Naţională pentru Turism Receptor din Republica Moldova.