logo

Pe 1 martie se anunță protest în centrul capitalei


https://www.ipn.md/ro/pe-1-martie-se-anunta-protest-in-centrul-capitalei-7967_1071673.html

Valentin Eșanu, om cu afaceri în domeniul metalelor, anunță că pe 1 martie, în centrul capitalei, va organiza o acțiune de protest la care se va cere demisia Guvernului și organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Potrivit lui, oamenii nu mai cred în actualii guvernanți, „care își bat joc de popor”.  

Într-o conferință de presă la IPN, Valentin Eșanu a spus că în Parlament a fost votată o declarație cu privire la recunoașterea caracterului captiv al statului. În opinia sa, în prezent se mai menține acest caracter captiv. „Am ajuns la așa condiții că statul nu ne poate face regulă în țara noastră și nu ne poate apăra drepturile. Suntem nevoiți să ne apărăm drepturile noastre singuri. Vrem să ne mobilizăm din toate raioanele Republicii Moldova, să ieșim masiv – profesori studenți, oricine”, a notat Valentin Eșanu.

Potrivit lui, la acțiunea de protest sunt bineveniți toți, însă fără mesaje geopolitice. „Haideți să ne mobilizăm cu toții, pentru că mâine va fi târziu. Toate schemele lui Plahotniuc sunt deja în Partidul Socialiștilor. Dacă nu oprim acum și dăm voie să prindă rădăcini, va fi foarte greu de tăiat aceste rădăcini, ca și la Plahotniuc. Eu personal nu cedez și nu stau în genunchi în fața lui Dodon și a guvernării”, a declarat Valentin Eșanu.

Omul de afaceri a spus că va fi constituit un grup de inițiativă, iar cei care doresc să facă parte din el pot veni astăzi, 21 februarie, la ora 17.00, la Monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt. Aspectele organizatorice vor fi discutate sâmbătă și duminică, în același loc.

Omul de afacere a menționat că acțiunea de protest urmează să aibă loc pe 1 martie, la ora 12.00, însă în declarația prealabilă la Primărie au mai fost indicate: scuarul Catedralei mitropolitane „Nașterea Domnului” și în faţa Parlamentului. Valentin Eșanu spune că protestul nu poate fi organizat în PMAN pentru că PSRM a depus declarații prealabile prin care a rezervat Piaţa în zilele de vineri, sâmbătă și duminică până în anul 2025.