logo

Pe 1 februarie „Citim cu voce tare împreună”


https://www.ipn.md/ro/pe-1-februarie-citim-cu-voce-tare-impreuna-7967_1094898.html

Bibliotecile, instituțiile de învățământ, oamenii de cultură sunt îndemnați să se alăture campaniei naționale „Citim cu voce tare împreună”, care va avea loc pe 1 februarie. Inițiativa de lectură comunitară publică este promovată de Biblioteca Națională și Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova, transmite IPN.

Pentru a participa în campanie, biblioteca trebuie să realizeze un program de o zi în care ar promova activități de lectură cu voce tare și cărțile în format audio din colecțiile bibliotecii. Biblioteca trebuie să creeze postări pe pagina de Facebook a instituției despre activitățile organizate cu hashtag-urile #World_Read_Aloud și #ZICI2023.

Cititul cu voce tare împreună ajută la consolidarea comunităților și este un act de susținere a alfabetizării ca unul din cele mai importante drepturi ale omului, precizează un comunicat de presă al Bibliotecii Naționale.

Campania națională „Citim cu voce tare împreună” este organizată anual și celebrează „Ziua Internațională a Cititului Împreună” (ZICI), inițiativă globală promovată de către organizația LitWorld, începând cu  anul 2010.