logo

Pavel Filip: Premierul Ion Chicu va demisiona pe 24 decembrie


https://www.ipn.md/ro/pavel-filip-premierul-ion-chicu-va-demisiona-pe-24-7965_1078289.html

„Luând în considerare faptul că acest guvern este susținut de către partidul Șor, cred că este de onoarea domnului Chicu să-și prezinte demisia. Eu aș fi procedat așa”. Declarația aparține președintelui Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip, și a fost făcută în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la postul de televiziune Jurnal TV, notează IPN.

Mai mult decât atât, potrivit ex-premierului Pavel Filip, pe holurile instituțiilor de stat, se zvonește că prim-ministrul își va prezenta demisia pe 24 decembrie.

„Eu cred că el va demisiona pe data de 24 decembrie. Se vorbește prin târg despre acest lucru și cred că este logic”, a adăugat Pavel Filip.

În cazul în care Ion Chicu își prezintă demisia, Pavel Filip afirmă că Moldova s-ar putea trezi în situația în care în decursul a mai bine de 6 luni de zile să rămână fără un guvern.

„Dacă mergem pe formula că premierul și-a dat demisia și a plecat, altcineva nu acceptă să facă interimatul. Rând pe rând, toți miniștrii vor părăsi Guvernul. Atunci este valabilă formula în care nu se înaintează niciun premier, nici un cabinet de miniștri. Să așteptăm trei luni de zile ca să vină acest termen care este prevăzut de către Constituție, să mergem la alegeri anticipate, să dizolvăm Parlamentul și să mergem la alegeri anticipate. Ce se va întâmpla cu această țară nu doar trei luni de zilele, dar ulterior 2-3 luni după alegeri și urmează negocierile pentru o coaliție. Vom avea peste 6 luni de zile fără guvern”, a menționat fostul premier.

Pavel Filip afirmă că Parlamentul actual este pe departe un Parlament respectat de cetățeni, luând în calcul faptul că unii deputați au reușit să treacă prin trei formațiuni.

„Pe deoparte, suntem de acord cu alegerile anticipate, pe de altă parte, trebuie să vedem din ce poziție mergem și cum pregătim alegerile anticipate parlamentare. Noi deseori vedem imagini cum sunt demolate clădirile mari vechi, prin explozie controlată și clădirea cade fără a deteriora nimic în jur. Așa trebuie organizate alegerile parlamentare anticipate pentru a nu dăuna Republicii Moldova și cetățenilor”, a precizat liderul PDM