logo

Parlamentul a aprobat demisia avocatului poporului


https://www.ipn.md/ro/parlamentul-a-aprobat-demisia-avocatului-poporului-7967_1086400.html

Deputații au aprobat încetarea mandatului avocatului poporului, în baza cererii depuse. Aceasta, chiar dacă Natalia Moloșag s-a răzgândit și a solicitat anularea cererii de demisie, transmite IPN.

Parlamentul a declarat vacantă funcția de avocat al poporului. Până la numirea noului ombudsman, interimatul funcției urmează să fie exercitat de către Maia Bănărescu, avocat al poporului pentru drepturile copilului.

Acum o săptămână, Natalia Moloșag și-a anunțat demisia după scandalul cu angajarea unui fost deținut, care i-a fost client când exercita meseria de avocat. Chiar dacă s-a justificat că persoana în cauză lucra pe principii de voluntariat și că avea sarcini de șofer și pază de corp, fără să se implice în exercitarea mandatului de avocat al poporului și fără să aibă acces la date cu caracter personal, Natalia Moloșag și-a depus demisia „pentru a nu aduce denigrare imaginii instituției”. După câteva zile, s-a răzgândit și a solicitat anularea cererii de demisie, invocând constatările controlului general asupra patrimoniului Oficiului Avocatului Poporului, desfășurat în perioada 11 octombrie - 8 decembrie de către comisia de inventariere.