logo

Oportunități de finanțare în vizor la evenimentul final al Academiei de Management Financiar


https://www.ipn.md/ro/oportunitati-de-finantare-in-vizor-la-evenimentul-final-al-7542_1101158.html

OTP Bank continuă să contribuie la dezvoltarea experților financiari prin acces la formări de top în domeniu. Pe data de 27 noiembrie, la Jazz Hotel, Chișinău, peste 20 de clienți și parteneri ai băncii și-au împărtășit experiențele și au discutat oportunități de finanțare alături de alți participanți ai programului de formare Academia de Management Financiar, echipa Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), OTP Bank și European Business Association (EBA) Moldova.

Obiectivul evenimentului a fost de a oferi o platformă de networking pentru participanți şi de a depista barierele actuale întâmpinate de contabili și manageri financiari pentru a incorpora soluțiile acestora în ediții viitoare ale Academiei.

”Discuțiile cu participanții au confirmat interesul sporit pentru dezvoltarea continuă a abilităților antreprenoriale, inclusiv în astfel de domenii precum: fiscalitate, managementul riscului, achiziții, digitalizare și asigurarea lichidităților în contextul finanțărilor externe. Rămânem alături de IMM-urile ce îşi propun dezvoltarea afacerilor, atât prin suport sub formă de grant pentru implementarea proiectelor de consultanță, cât şi prin organizarea instruirilor şi facilitarea accesului la finanțare,” a menționat Maria Terentiev, Analist din cadrul echipei BERD Moldova.

Mariana Rufa, Director Executiv, EBA Moldova a evidențiat: ”Adițional responsabilităților de gestiune financiară, contabilii sunt deseori implicați în activități conexe: planificare, contractare de finanțări și achiziții. Considerând acest context, sperăm că v-am transmis uneltele potrivite pentru a valorifica oportunitățile existente. EBA desfășoară regulat formări în domeniu și vă invită să deveniți membri ai asociației pentru a beneficia de expertiza și suportul a peste 100 de companii.”

Cornelia Rotari, Șef Direcție Clienți Corporativi Locali, OTP Bank a mulțumit partenerilor: ”Colaborările între donatori străini, instituții financiare locale și asociații de business creează spațiul perfect pentru dezvoltarea afacerilor. Ele contribuie nu doar la facilitarea accesului la finanțare, dar și oferă instituțiilor feedback-ul necesar pentru a crea produse financiare mai eficiente. Ne bucurăm de colaborarea cu BERD și EBA, și mulțumim participanților pentru încrederea acordată.”

Adițional discuțiilor tematice, organizatorii au prezentat oportunități de finanțare externă. Întreprinderile mici și mijlocii care își propun să îmbunătățească procesele interne prin proiecte de consultanță în marketing, digitalizare și guvernanță pot aplica la Programul Consultanță pentru Micul Business al BERD, pentru obținerea cofinanțării.

Întreprinderile ce urmăresc să se alinieze standardelor europene prin investiții în echipamente și procese, pot obține finanțare în cadrul proiectului EaP SMEC, parte a inițiativei EU4Business, susținut de Uniunea Europeană și BERD. OTP Bank facilitează accesul antreprenorilor la EaP SMEC prin oferirea asistenței în aplicare și gestionarea rambursării.

Evenimentul de networking încheie prima ediție a programului de formare Academia de Management Financiar susținut de BERD Moldova, implementat în parteneriat cu EBA,
OTP Bank și cofinanțat de Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova. Programul a fost livrat de experții Daniela Secinschii, Olga Melniciuc, Elena Crangaci și Elvira Coroi între 17 octombrie și 9 noiembrie și absolvit de 57 de participanți.

-fin-

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare este cel mai mare investitor instituțional în Republica Moldova. Până acum, Banca a investit peste 2 miliarde de euro în 164 de proiecte din sectoarele financiar, agroalimentar, energetic, de infrastructură și industrial din Moldova.

European Business Association Moldova este o organizație de impact, care are ca scop alinierea economiei naționale și a legislației de afaceri la standardele UE și promovarea valorilor europene și a celor mai bune practici de management al afacerilor în comunitatea antreprenorială. EBA Moldova este membru al EBO Worldwide Network.

OTP Bank

OTP Bank Moldova, subsidiară a OTP Group, este un furnizor integrat și universal de servicii financiare. Cu o abordare definită prin responsabilitate, angajament și profesionalism, OTP Bank înțelege nevoile clienților și contextul actual al pieței, și este un partener financiar de încredere.


*******
DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.