logo

Oleg Afanasii, numit șef la Procuratura municipiului Chișinău


https://www.ipn.md/ro/oleg-afanasii-numit-sef-la-procuratura-municipiului-chisinau-7967_1079825.html

Procurorul Oleg Afanasii a fost desemnat procuror-șef al municipiului Chișinău, funcție interimatul căreia îl deține din martie 2020. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de Consiliul Superior al Procurorilor, transmite IPN.

Președinta CSP, Angela Motuzoc, a menționat, în cadrul ședinței CSP, că Oleg Afanasii a fost unicul candidat care și-a depus dosarul la concursul de ocupare a funcției de șef al Procuraturii municipiului Chișinău.

Oleg Afanasii activează în organele de procuraturii de 18 ani, din 2005 – în municipiul Chișinău. Din martie 2020 și până în prezent, a exercitat interimatul funcției de procuror-șef al Procuraturii municipiului Chișinău.

Oleg Afanasii a declarat că, din moment ce a fost delegat să exercite interimatul, a făcut o evaluare și a pus în prim plan necesitatea schimbării. A propus un concept pentru reorganizare. „Rămân pe poziția că într-o procuratură cum este Procuratura municipiului Chișinău urmează a fi promovată o politică de delegare dozată a atribuțiilor către adjuncți, deoarece este o procuratură mare, cu mulți angajați. Și cred că fortificarea interacțiunii între subdiviziuni va aduce rezultate”, a mai spus Oleg Afanasii.