logo

O nouă alertă cu bombă pe Aeroportul Chișinău. A fost întrerupt procesul de înregistrare


https://www.ipn.md/ro/o-noua-alerta-cu-bomba-pe-aeroportul-chisinau-a-7967_1104207.html

O nouă alertă cu bombă a fost dată noaptea trecută pe Aeroportul Internațional Chișinău. Călătorii și personalul aeroportuar au fost evacuați, procesul de înregistrare la zbor a fost întrerupt. În urma verificărilor, alerta s-a dovedit a fi falsă.

Contactată de IPN, ofițerul de presă al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, a precizat că polițiștii de frontieră au fost alertați că pe Aeroportul Internațional Chișinău ar fi dispozitive explozive. Conform procedurilor legale, au fost mobilizate toate serviciile specializate ale Ministerului Afacerilor Interne pentru verificări. După două ore de căutări alerta a fost declarată falsă, iar Aeroportul și-a reluat activitatea.

Aeroportul Internațional Chișinău a fost ținta unor alerte cu bombă false și săptămâna trecută: sâmbătă noaptea și duminică seara. Atunci, s-a comunicat faptul că și într-o aeronavă s-ar afla explozibil. Presa din România a scris că o cursă aeriană Londra-Chișinău, cu 220 de pasageri la bord, a fost deviată către Iași.

Comunicarea mincinoasă cu bună-știință despre actul de terorism se pedepsește penal. Legea prevede amendă în mărime de la 550 la 850 de unități convenționale, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 2 ani.