logo

O fată de 10 ani s-a înecat într-o groapă cu apă într-un sat din Râșcani


https://www.ipn.md/ro/o-fata-de-10-ani-s-a-inecat-intr-7967_1075266.html

O fată de 10 ani s-a înecat într-o groapă cu apă din localitatea Corlăteni, raionul Râşcani. Copila mai era cu încă doi minori, de cinci și nouă ani, care s-au întors acasă și nu i-au comunicat mamei fetei despre cele întâmplate.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, apelul la numărul de urgență 112 a fost înregistrat joi seara, după ora 22.00. Pentru efectuarea lucrărilor de căutare, la fața locului a intervenit un echipaj de salvatori. În urma căutărilor subacvatice, corpul neînsuflețit al minorei a fost depistat către ora 07.30. Acesta a fost recuperat la mal de scafandrieri de la o adâncime de trei metri.

Contactată de IPN, ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Râșcani, Ina Moscaliuc, a declarat că fata și ceilalți doi minori sunt din municipiul Bălți. Copiii au mers în cariera din satul Corlăteni, unde se află o groapă cu apă, care s-a format natural. Aceasta are o adâncime de aproximativ zece metri.

Copii care o însoțeau pe fată nu le-au comunicat adulților despre cele întâmplate. Mamei fetei s-a alarmat după ce a încercat să vorbească cu copii, apoi a alertat oamenii legii. Corpul neînsuflețit al copilului a fost depistat în această dimineață nu departe de locul unde au fost găsite hainele ei. Cadavrul a fost îndreptat la expertiza medico-legală pentru a stabili cu exactitate cauza decesului.

Salvatorii atenționează repetat maturii să monitorizeze strict copiii, să nu-i lase neînsoțiți în preajma lacurilor și râurilor.

Potrivit datelor IGSU, de la începutul anului, 54 de persoane, inclusiv cinci minori, și-au pierdut viața în bazinele acvatice din țară.