logo

Noi modificări privind activitatea grădinițelor și măsurile de siguranță


https://www.ipn.md/ro/noi-modificari-privind-activitatea-gradinitelor-si-masurile-de-siguranta-7967_1075825.html

Orarul de activitate a educatorilor și asistenților de educatori în cadrul grupelor de copii va fi evaluat și ajustat, iar programul de activitate al grădinițelor va fi stabilit de către administrația instituției și coordonat cu autoritatea publică locală, a hotărât Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, transmite IPN.

Totodată, se recomandă: copilul să fie însoțit spre și de la instituția de educație timpurie de către una și aceeași persoană, cu vârsta mai mare de 16 ani.

Aceste modificări sunt făcute pentru asigurarea condițiilor de minimizare a riscurilor de infectare pentru copii și personalul instituției, alocarea timpului suficient pentru aerisire/ventilare a spațiilor, curățarea și dezinfectarea suprafețelor, inventarului, jucăriilor și materialelor, în scopul prevenirii și controlului infecției COVID-19.

De asemenea, CNESP a decis modificarea punctului 9.1 al anexei „Instrucțiunii privind măsurile de protecție care trebuie aplicate pentru organizarea activității instituțiilor de învățământ publice și private în contextul epidemiologie al COVID – 19”. Prin urmare, transportarea copiilor/însoțitorilor în mijlocul de transport școlar, spre și de la instituția de învățământ, se va organiza la capacitatea numărului de scaune, cu respectarea măsurilor de sănătate publică.