logo

Noi instruiri pentru agenții economici interesați de utilizarea serviciului e - Factura


https://www.ipn.md/ro/noi-instruiri-pentru-agentii-economici-interesati-de-utilizarea-serviciului-e-fa-7542_1071333.html

Agenții economici interesați de utilizarea facturii electronice sunt îndemnați să se înscrie  la unul din cele două cursuri de instruire privind utilizarea sistemului informațional automatizat (SIA) „e – Factura”, care vor fi organizate de Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe” (CTIF) la 13 și, respectiv, 28 februarie 2020.

Cursurile au o durată de patru ore fiecare și se vor desfășura, cu începere de la ora 9.00  în incinta Centrului de instruire în finanțe al CTIF, situat în mun. Chișinău, str. Pușkin 45, etajul 2, Sala de instruire.

SIA „e – Factura”, administrat de CTIF, este o platformă
digitală ce are ca funcționalitate asigurarea procesului de înregistrare/eliberare a facturilor fiscale cu asigurarea procedurii de semnare de către vânzător și contrasemnare de către cumpărător a facturii fiscale în format electronic.

Scopul principal al instruirilor este de a oferi agenților economici suport tehnic și consultativ în ceea ce privește crearea, redactarea, semnarea și circulația facturii fiscale în format electronic prin intermediul SIA „e – Factura”.

Doritorii de a participa la cursurile nominalizate
se pot înregistra în prealabil în regim on- line, accesând link-ul https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfchzWw7Fw9HEu9wYxo3juo3V0OGOQTvR6wuSPfd4AMomRKJA/viewform?usp=sf_link sau http://cursuri.ctif.md.

Mai multe informații
despre temele, durata și orarul instruirilor privind utilizarea serviciilor fiscale electronice, inclusiv a serviciului e – Factura, pot fi găsite pe pagina web oficială a CTIF, accesând link –ul: https://ctif.gov.md/servicii-de-instruire-si-call-centru sau apelând la Centrul de instruire în finanțe al CTIF, tel: 022 822 032, 068669942.

În decursul anului 2019, CTIF a desfășurat 36 cursuri de instruire privind utilizarea serviciilor fiscale electronice, inclusiv 24 de cursuri dedicate utilizării SIA „e – Factura”, la care au fost instruiți în total 434 de contribuabili.

 

Serviciul de presă al CTIF

7 februarie 2020

------------

DIȘCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.