logo

Nistor Grozavu propune reanimarea comisiilor pentru controlul ordinii sanitare


https://www.ipn.md/ro/nistor-grozavu-propune-reanimarea-comisiilor-pentru-controlul-ordinii-sanitare-7967_1037153.html

Primarul interimar al capitalei, Nistor Grozavu, propune reanimarea comisiilor de sector interdepartamentale care ar facilita depistarea neregulilor comise în asigurarea ordinii sanitare. Propunerea de a relansa activitatea comisiilor în cauză, care nu mai activează de trei ani, a venit în cadrul ședinței operative de la Primărie Chișinău, transmite IPN.

Una dintre sarcinile comisiilor respective este patrularea zilnică a străzilor, cartierelor, zonelor de odihnă, suburbiilor pentru depistarea încălcărilor ordinii sanitare comise de agenții economici sau de persoane fizice. Din comisie fac parte conducătorii serviciilor și cei care au atribuții la salubrizare.

Nistor Grozavu a remarcat că documentul care reglementează activitatea comisiilor este în vigoare din anul 2000. Acesta ar putea fi îmbunătățit, iar ulterior aplicat.

Pentru îmbunătățirea regulamentului cu propuneri ar urma să vină şeful Direcţiei gestionare a fondului de locuinţe din municipiul Chişinău, Petru Gontea, de comun cu pretorii de sectoare.