logo

Nicio instituție de învățământ general din țară nu activează la distanță


https://www.ipn.md/ro/nicio-institutie-de-invatamant-general-din-tara-nu-activeaza-7967_1079073.html

Nicio instituție de învățământ general din țară nu activează la distanță. Doar șapte clase se află în autoizolare. Numărul elevilor testați pozitiv cu COVID-19 este de 102, iar 1114 elevi au fost plasați în regim de autoizolare. 163 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul tip de Coronavirus și 86 se află în izolare. Sunt ultimele date actualizate privind evoluția situației epidemiologice în instituțiile de învățământ din țară, prezentate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, transmite IPN.

Cât privește instituțiile de educație timpurie, patru grădinițe și 14 grupe de copii se află în carantină. Copii confirmați pozitiv cu virusul COVID-19 sunt patru, iar alți 603 se află în autoizolare. 71 cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus, în autoizolare se află 63 de cadre didactice. Din personalul nedidactic și auxiliar, au fost infectate 67 de persoane, iar alte 50 se află în autoizolare.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării reiterează îndemnul către managerii instituțiilor de învățământ, cadrele didactice și elevi să respecte în continuare toate măsurile de protecție anti-COVID-19.