logo

Mobilier urban nou a fost instalat în curțile de bloc și spațiile publice din Chișinău


https://www.ipn.md/ro/mobilier-urban-nou-a-fost-instalat-in-curtile-de-7967_1090827.html

Mobilier urban nou a fost instalat în curțile de bloc și spațiile publice din municipiul Chișinău. În total au fost înnoite 75 de bănci și 15 coșuri pentru gunoi.

Potrivit Direcției generale locativ-comunală și amenajare, pe parcursul anului vor fi instalate mai multe bănci în curțile blocurilor locative. „În mare parte, prin curțile blocurilor este lipsa de mobilier, avem doar ceea ce a rămas din perioada trecută. Respectiv, necesitatea de instalare este una ridicată, sunt multe cereri din partea cetățenilor. La momentul actual nu avem posibilitatea să satisfacem toate cererile de instalare a mobilierului, dar pe parcurs, în fiecare an, intervenim cu diferite proiecte de amenajare a curților. Anul acesta instalăm băncile din curțile blocurilor locative”, a precizat pentru IPN Ghenadie Dubița, șef adjunct al Direcției.


Procedura de achiziție a mobilierului se face prin intermediul licitației. Mobilierul urban a fost produs de agenți economici locali. O unitate costă aproximativ 4500 de lei.

Pe parcursul săptămânii curente, în sectorul Centru au apărut 29 de bănci și 13 coșuri, în sectorul Buiucani au fost instalate 30 de banci noi, în sectorul Botanica – 10 bănci, iar în sectorul Râșcani au fost înnoite șase bănci și două coșuri pentru gunoi.