logo

Marina Tauber rămâne în arest


https://www.ipn.md/ro/marina-tauber-ramane-in-arest-7965_1091438.html

Deputata Partidului politic Șor, Marina Tauber, rămâne în arest preventiv. Magistrații Curții de Apel au declarat nefondat recursul avocaților, menținând decizia din 23 iulie, prin care Marina Tauber a fost plasată în arest preventiv pentru un  termen de 30 de zile. În fața instanței, simpatizanții formațiunii au organizat o acțiune în susținerea parlamentarei, transmite IPN.

Marina Tauber s-a prezentat în instanță. Ea le-a declarat jurnaliștilor că deciziile judecătorești în privința sa sunt fără precedent și sunt extrem de severe. Or, este deținută în Penitenciarul nr. 13 fără a-i fi demonstrată vinovăția. În opinia sa, este o presiune politică. Deputata mai spune că niciun judecător nu i-a putut răspunde la întrebarea cum va recupera zilele ei de muncă în interesul cetățenilor, ea fiind delegată în Parlament de popor.

Avocatul Aureliu Colenco a menționat că au fost prezentate probe care demonstrează că nici Marina Tauber și nici Partidul Șor nu au legături cu achitările pentru interpreții ruși care urmau să evolueze la Chișinău. Concertul nici nu s-a desfășurat. Aureliu Colenco afirmă că totul se bazează pe presupuneri.

Pe 21 iulie, Marina Tauber a rămas fără imunitate parlamentară, fiind în aceeași zi și reținută. Tauber a fost pusă sub învinuire pe două capete de acuzare: acceptarea cu bună știință a finanțării Partidului Șor din partea unui grup criminal organizat, precum și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii pentru primul semestrul al anului curent, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate.