logo

Maib continuă să acorde suport financiar refugiaților ucraineni: 492 910 lei este a șasea donație oferită


https://www.ipn.md/ro/maib-continua-sa-acorde-suport-financiar-refugiatilor-ucraineni-492-7542_1091567.html

La începutul lunii martie curent maib, banca lider din Republica Moldova, a anunțat o donație în valoare de circa 10 milioane de lei pe care o va face până la sfârșitul anului 2022 în contul special deschis de Guvernul Republicii Moldova pentru susținerea cetățenilor ucraineni refugiați în țara noastră.

Lunar, maib transferă o sumă fixă pentru fiecare tranzacție realizată cu un card de debit sau de credit emis de bancă și pentru fiecare plată efectuată la orice POS-terminal și în rețeaua e-commerce.

Până în prezent, în limitele acestui proiect donația maib constituie
3 902 137 lei.

Astfel, în luna august este realizată a șasea donație în sumă de
492 910 lei. 25 094  lei au fost donați de clienți și angajații maib în contul special „Help Ukraine” prin intermediul maibank și la terminalele de autoservire, iar restul sumei reprezintă banii colectați din tranzacțiile realizate cu cardurile maib în luna iulie.

Tranșa a cincea donată de bancă în luna iulie a constituit 522 169 lei. 475 174 lei reprezentau banii colectați din tranzacțiile realizate cu cardurile maib în luna iunie, iar 46 995 lei au fost donați de clienți și angajați în contul special „Help Ukraine” prin intermediul maibank și la terminalele de autoservire.


În luna iunie banca a transferat 503 578 de lei. Din această sumă, 457 360 de lei provin din tranzacțiile realizate cu cardurile maib, iar 46 218 de lei au fost donați la contul special „Help Ukraine” prin intermediul maibank și la terminalele de autoservire.

A treia tranșă, în sumă de 467 946 lei, acumulată din tranzacțiile efectuate în luna aprilie, a fost donată în prima săptămână a lunii mai.


Cea de-a doua tranșă a donației în valoare de 392 725 lei, bazată pe tranzacțiile din luna martie ale clienților băncii, a fost transferată în luna aprilie în fondul de susținere a refugiaților. Suplimentar, alte 251 057,36  lei au fost donați de către clienții și angajații maib la contul special „Help Ukraine” prin intermediul maibank și la terminalele de autoservire.

Prima tranșă de 1 522 809 lei, acumulată în baza tranzacțiilor din luna februarie și a salariilor lunare integrale ale membrilor Consiliului băncii, ale Președintelui maib și membrilor Comitetului de Conducere, a fost transferată în luna martie în contul pentru susținerea poporului ucrainean.​​

Deținătorii de carduri maib care doresc să susțină această inițiativă sunt îndemnați să utilizeze cardurile cât mai frecvent posibil, pentru a spori suma donată fondului de sprijin pentru refugiați.


Suntem alături de poporul ucrainean!


*******
DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.