logo

Maia Sandu: Plahotniuc joacă murdar, nu am de gând să joc după regulile lui


https://www.ipn.md/ro/maia-sandu-plahotniuc-joaca-murdar-nu-am-de-gand-sa-7965_1030530.html

Candidatul comun al opoziţiei de centru-dreapta, Maia Sandu, susţine că retragerea din cursa electorală a candidatului Partidului Democrat, Marian Lupu, urmăreşte să inducă în eroare electoratul. Într-un briefing de presă susţinut miercuri seara, 26 octombrie, Maia Sandu a declarat că prim-vicepreşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, joacă murdar şi nu are de gând să-i facă jocul, transmite IPN.

„Plahotniuc înţelege planurile mele. Scopul său nu este victoria mea, scopul său este consolidarea puterii lui, singura şansă pe care o are de a rămâne la libertate şi pentru a-şi continua jocul în politică. Pentru aceasta el are nevoie de un preşedinte care latră tare, dar nu muşcă, are nevoie de Igor Dodon. Mişcarea de azi e îndreptată clar în această direcţie. Sprijinindu-mă pe mine, el speră să inducă în eroare electoratul nostru. Fiţi siguri, eu rămân pe poziţia mea”, a declarat Maia Sandu.

Candidatul spune că Vlad Plahotniuc joacă aşa cum ştie, murdar, însă ea acţionează după lege, care spune că „hoţii trebuie să ajungă la închisoare pentru şantaj şi intimidare, pentru furtul sistematic din averea statului, pentru abuz în putere, pentru dezinformarea sistematică a oamenilor prin intermediul holdingului odios de presă”.

„Vlad Plahotniuc l-a retras din cursa prezidenţială pe Marian Lupu de frica candidatului comun. Cei doi au declarat că o fac pentru a păstra cursul european al Republicii Moldova, dar guvernarea instalată de Plahotniuc în Moldova nu are un parcurs european. Dacă îşi dorea parcurs european, nu forma o majoritate parlamentară prin şantaj, nu vota la miez de noapte un guvern detestat de cetăţeni”, a mai declarat Maia Sandu.

Liderul Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, a declarat în cadrul aceluiaşi briefing de presă că gestul fariseic al lui Plahotniuc îi obligă la o şi mai mare mobilizare încă din primul tur. „Suntem obligaţi să dăm o lovitură atât acestui regim criminal, dar şi acestei aşa-zise opoziţii geopolitice”, a declarat Andrei Năstase.

Candidatul PDM, Marian Lupu, şi-a anunţat cu câteva ore mai devreme retragerea din cursa electorală menţionând că o face pentru că un alt candidat proeuropean, Maia Sandu, ar avea mai mari şanse să-l învingă pe candidatul PSRM, Igor Dodon, în al doilea tur de scrutin.