logo

Mai mulți judecători de la CSJ și-au prezentat demisia


https://www.ipn.md/ro/mai-multi-judecatori-de-la-csj-si-au-prezentat-demisia-7967_1045149.html

Mai mulți judecători de la Curtea Supremă de Justiție au înaintat Consiliului Superior al Magistraturii cereri de demisie. CSM a aprobat în ședința de marți, 6 noiembrie, cererile magistraților, iar hotărârile urmează să fie remise Parlamentului, transmite IPN.

Este vorba despre judecătorii Tatiana Vieru, Dumitru Visternicean, Iulia Sârcu, Valeriu Doagă și Elena Covalenco, toți magistrați cu o vechime în muncă de peste 30 de ani. Președintele CSM, Victor Micu, a declarat că este regretabil faptul că magistrații cu o experiență vastă în domeniu și care au contribuit la întărirea independenței sistemului judecătoresc pleacă din funcție. Cererile au fost examinate în lipsa magistraților. Pentru funcțiile rămase vacante, s-a anunțat concurs.

De asemenea, în ședința de azi, CSM a aprobat cererea de demisie a judecătorului Ion Cojocari de la Judecătoria Comrat și cererea de demisie a judecătoarei Valentina Criucicova de la Judecătoria Călărași. Pe ordinea de zi mai figura o cerere de demisie, a judecătoarei Victoria Sanduța de la Judecătoria Chișinău, însă magistrata a solicitat retragerea cererii.