logo

MAI în legătură cu racheta de la Briceni: Riscurile de explozie au fost excluse


https://www.ipn.md/ro/mai-in-legatura-cu-racheta-de-la-briceni-riscurile-de-explozie-au-fost-excluse-7967_1093845.html

Riscurile de explozie au fost excluse în cazul rachetei descoperite în apropierea orașului Briceni. Specialiștii în expertiză tehnico-explozivă ai Bombteh au examinat corpul rachetei și alte patru elemente ale acesteia, depistate în diferite zone, și au constatat că nu există materialul exploziv. Despre aceasta a anunțat serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Interne, citat de IPN.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență asigură suportul pentru ca specialiștii să continue cercetarea la fața locului, obiectele respective urmând a fi ridicate și transmise către PCCOCS.

Ieri, 5 decembrie, în jur de ora 15:15, pe fondul bombardamentelor masive din Ucraina, o patrulă a Poliției de Frontieră a identificat locul căderii unor elemente ale unei rachete, într-o livadă din apropierea orașului Briceni.

În conformitate cu planul de contingență al MAI, Poliția de Frontieră și-a intensificat patrularea și a ridicat gradul de alertă în zona inspectoratelor Briceni și Ocnița. Ministerul Afacerilor Interne monitorizează situația în continuare.