logo

Luptătorii moldoveni rămân deocamdată fără medalii la Europene


https://www.ipn.md/ro/luptatorii-moldoveni-raman-deocamdata-fara-medalii-la-europene-7979_1004133.html

Luptătorii moldoveni rămân fără medalii după cea de-a treia zi a Campionatului European de lupte, care se desfăşoară la Tbilisi, Georgia. Vineri, 22 martie, intră în concurs ultimul reprezentant al Moldovei la lupte libere, Petru Ianulov, categoria 84 kg, transmite IPN.

Alexandru Burcă s-a clasat pe locul 11, după ce a fost eliminat de armeanul Grigor Grigoryan în sferturile de finală ale categoriei de greutate 74 kg.

Alexandru Romanov a fost al 9-a în categoria 120 kg. După ce a cedat în duelul preliminar în faţa lui Alen Zasiev din Ucraina, el a mai avut o şansă în recalificări, dar şi acolo a suferit înfrângere în faţa germanului Nick Matuhin.

În turneul feminin, Mariana Eşanu (55 kg) a ocupat locul 7. Mai întâi, Mariana a fost eliminată în sferturile de finală de Sofia Magdalena Mattsson din Suedia, care ulterior a devenit campioană continentală. În recalificări, sportiva din Moldova nu s-a descurcat în faţa Anei Maria Paval din România.

Pe covorul de lupte va evolua vineri, 22 martie, Svetlana Saenko (72 kg), participantă la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012.

Zilele următoare vor intra în concurs şi luptătorii moldoveni de stil greco-roman: Victor Ciobanu (55 kg), Donior Islamov (60 kg), Ion Luchiţa (66 kg) şi Andrian Mocanu (84 kg).

La Campionatul European de lupte din acest an cele mai bune rezultate au fost obţinute de Mihai Sava şi Alexandru Chirtoacă, ambii s-au clasat pe locul 5.