logo

La Circul din Chișinău au început lucrările de conservare


https://www.ipn.md/ro/la-circul-din-chisinau-au-inceput-lucrarile-de-conservare-7967_1095969.html

La Circul din Chișinău au început lucrările de reparație a acoperișului. Acestea ar putea fi finalizate până la sfârșitul anului 2023, în funcție de condițiile meteorologice, precum și de alți factori, cum ar fi logistica de aprovizionare cu materie-primă, afectată de multiplele crize din regiune, transmite IPN cu referire la PNUD Moldova.

Compania de construcții a fost selectată în urma licitației lansată de PNUD. Totodată, a fost lansată competiția pentru selectarea companiei care va executa lucrările de înlocuire a fațadei vitrificate a Blocului A al Circului.

„Edificiul Circului din Chișinău are o valoare arhitecturală deosebită, iar în anul 2022 a fost inclus în Registrul Monumentelor Ocrotite de Stat”, se arată într-un comunicat de presă.

Uniunea Europeană, prin programul „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD, a alocat peste 1,8 milioane de euro, care au acoperit costurile pentru expertiza tehnică detaliată, pentru proiectare și pentru lucrări de reparație/conservare în prima etapă.
Lucrările vor preveni degradarea clădirii Circului din cauza factorilor externi.

Costul estimat pentru finalizarea tuturor lucrărilor de conservare a întregului complex este estimat peste 11 milioane de euro. Acest lucru ar putea fi realizat în viitor prin bugetul național sau finanțare suplimentară din partea partenerilor de dezvoltare.