logo

Ion Ceban și-a prezentat oferta electorală pentru Chișinău


https://www.ipn.md/ro/ion-ceban-si-a-prezentat-oferta-electorala-pentru-chisinau-7965_1041117.html

Candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de primar de Chișinău, Ion Ceban, vrea să transforme Chișinăul într-un „oraș care are grijă de oameni”. Acesta a prezentat astăzi, 13 aprilie, în spațiu public, viziunea echipei sale de transformare a Chișinăului. Ion Ceban s-a declarat convins că, la scurt timp de la preluarea mandatului de primar, va putea vorbi și despre rezultate concrete, transmite IPN.

Potrivit lui Ion Ceban, până la finele mandatului de un an, urmează să fie date în exploatare 150 de terenuri de joacă și tot atâtea terenuri sportive în curțile blocurilor locative. Socialiștii au introdus în oferta electorală și reparația curentă sau capitală a 180 de grădinițe. Ion Ceban spune că, din prima zi de mandat, va impune un control strict asupra înscrierii la grădiniță, așa ca fiecare copil să aibă un loc în grădinița din raza domiciliului.

Echipa candidatului PSRM promite reparația curentă sau capitală a aproximativ 90 de școli. Va fi elaborat programul municipal „Cartela electronică a elevului”. Iar copiii talentați vor primi asistență municipală specială: premii pentru elevi și burse pentru studenți în cadrul programului „Tineretul este viitorul nostru”. În cadrul acordurilor cu partenerii locali și străini, școlilor le vor fi livrate echipamente moderne.

Pentru susținerea familiilor tinere cu venituri modeste, Ion Ceban spune că municipalitatea va oferi alocații suplimentare la nașterea primului copil, dar și altfel de ajutor în primul an de viață a copilului. În același segment sunt anunțate și programele „Casa mea” și „Locuință accesibilă”, care prevăd acordarea terenurilor pentru construcție în condiții preferențiale, în special în afara orașului.

Ion Ceban spune că va instala ascensoare speciale în clădirile publice pentru persoanele cu mobilitate redusă, precum și semafoare sonorizante. De asemenea, își propune majorarea cu 20% a numărului persoanelor beneficiare de compensații la căldură pentru perioada rece a anului și alte compensații. O altă promisiune prevede lansarea „cartelei sociale a orășeanului” care oferă reduceri de preț la produsele farmaceutice, transport și alte servicii.

Pe segmentul medical, programul lui Ion Ceban prevede reparația curentă și capitală a instituțiilor medicale din municipiu și interzicerea înstrăinării terenurilor care aparțin acestora. Socialiștii își propun să pună în funcțiune, în policlinici și spitalele, tablouri electronice cu numărul de rând la medicul de serviciu.

Candidatul socialist este cu numărul șase în buletinul de vot.