logo

Ion Ceban: Așteptăm descentralizarea financiară și structurală a Administrațiilor Publice Locale


https://www.ipn.md/ro/ion-ceban-asteptam-descentralizarea-financiara-si-structurala-a-administratiilor-7967_1090661.html

După obținerea de către Republica Moldova a calității de țară candidată de aderare la Uniunea Europeană, ar trebui să se producă „adevărata descentralizare, atât financiară, cât şi structurală a Administrațiilor Publice Locale”. Așteptările au fost exprimate de primarul capitalei, Ion Ceban, care spune că nu mai sunt scuze pentru întărzierea implementării reformelor structurale de care are nevoie Republica Moldova, transmite IPN.

„Ne dorim lupta adevărată cu corupţia şi nu mimarea acestui proces. Așteptăm adevărata descentralizare, atât financiară, cât şi structurală a Administrațiilor Publice Locale. La fel, să fie asigurată autonomia autorităţilor locale, pentru că acesta este motorul dezvoltării localităților. Atât autorităţile publice centrale, cât şi locale trebuie să muncească, astfel încât calitatea vieţii populaţiei să se îmbunătăţească în Republica Moldova”, a scris primarul.

Consiliul European i-a acordat Republicii Moldova statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană. De asemenea, acest statut a fost acordat și pentru statul vecin, Ucraina. Anunțul a fost făcut joi seara, 23 iunie, de către președintele Consiliului European, Charles Michel. Autoritățile de la Chișinău au declarat că decizia adoptată de către toți cei 27 de lideri europeni în cadrul Summitului Consiliului Uniunii Europene este una istorică și care deschide o nouă filă în istoria modernă a țării.