logo

Investiții de 14 mln euro și 250 de locuri de muncă


https://www.ipn.md/ro/investitii-de-14-mln-euro-si-250-de-locuri-7966_1086226.html

Un nou proiect investițional, în valoare de 14 milioane de euro, va genera 250 de locuri de muncă. Compania Omni Steel, specializată în prelucrarea oțelului și-a anunțat astăzi proiectul de investiție. Compania va opera cu materie primă (deșeuri de fier) achiziționată de la agenții economici locali și va folosi tehnologia de topire a metalului prin inducție, cu un impact redus asupra mediului, transmite IPN.

La evenimentul de lansare, ministrul economiei, Sergiu Gaibu, și-a exprimat încrederea că va fi un exemplu urmat și de alți investitori. „Asistăm la un eveniment care susține strategia Ministerului Economiei de dezvoltare a economiei naționale: investiții în dezvoltarea platformelor industriale  și crearea locurilor de muncă; atragerea diasporei acasă pentru a implementa experiența dobândită peste hotare, în cazul dat transferul de tehnologie din România; colaborarea între domeniul IT și alte industrii, unul din investitori fiind un antreprenor în domeniul tehnologiilor informaționale” , a precizat Sergiu Gaibu, citat într-un comunicat de presă al ministerului.

Compania Omni Steel este amplasată în Pănășești, subzona Strășeni a Zonei Economice Libere Bălți. Lucrările de producere sunt preconizate pentru toamna anului 2022.