logo

Instituțiile statului mușamalizează scheme imobiliare periculoase


https://www.ipn.md/ro/institutiile-statului-musamalizeaza-scheme-imobiliare-periculoase-7542_1070178.html


În urma investigației publicate de către România Breaking News, cu denumirea "Mustățile criminale din imobiliarele moldovenești", în cadrul căreia a participat cu informații importante și Anatolie Postică, ex-șeful SPIA, expert anticorupție, detectiv personal, putem afirma, cu certitudine, că instituțiile statului care ar trebui în mod firesc să asigure ordinea publică și să ofere cetățeanului o siguranță la viață au ignorat și acest material important, mușamalizând procesele periculoase din societatea moldovenească.

Astfel, Republica Moldova s-a pomenit în mijlocul unor piramide frauduloase financiare care s-au soldat cu o serie de oameni mințiți și cu fraudarea statului de sute de milioane de lei din cauza neachității impozitelor.

În spatele acestui fenomen stă nimeni altul decât fondatorul companiei imobiliare Vladislav Musteață.

Acesta, prin înșelăciune și abuzând de încrederea multor oameni, a reușit să construiască un adevărat imperiu care are drept scop jefuirea cetățenilor.

Aici putem evidenția cazul menajerei sale, Angela Sănduță, dar și a fostei soacre, care apar și într-o investigație realizată de către Ziarul de Gardă. Participând în procese de vânzare-cumpărare suspecte, femeile s-au pomenit cu milioane lei datorii la stat.

Din spusele altor victime vizate în investigație, evidențiem fenomenul de spălare de bani în condițiile când foarte puține tranzacții imobiliare erau declarate oficial.

Cum bine poate fi observat în investigație, dat fiind faptul că Vladislav Musteață are deschisă din 2017 o companie imobiliară și în România, acesta a trezit anumite temeri în cadrul societății din țara vecină.

Iar investigația realizată de jurnaliștii de peste Prut vine să confirme acest aspect, experții români venind cu reacții și solicitări către statul român.

Revenind la mușamalizarea cazului de către autoritățile din Republica Moldova, în
conferința de presă, dedicată acestei teme, a fost prezentată o schemă care vine să aducă în vizor oamenii-cheie care, fiind corupți de Vladislav Musteață, au devenit complicii acestuia.

Astfel, din schema prezentă putem bine observa corupția politică și corupția oamenilor legii.

Anatolie Postică, expert anticorupție, detectiv particular

 DIȘCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.