logo

Încă 50 de paturi vor fi activate la Spitalul de Dermatologie și Maladii Comunicabile


https://www.ipn.md/ro/inca-50-de-paturi-vor-fi-activate-la-spitalul-7967_1077938.html

Încă 50 de paturi vor fi disponibile în cadrul Spitalului de Dermatologie și Maladii Comunicabile, anunță ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu. Potrivit ministrei, în contextul situației epidemiologice nefavorabile, autoritățile identifică soluții pentru a activa paturi și în alte instituții, transmite IPN.

„Este foarte important să ne mobilizăm eforturile, atât autoritățile, cât și întreaga societate, să respectăm măsurile recomandate de specialiști pentru a ajuta medicii, dar și sistemul de sănătate să facă față situației”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Potrivit ministrei, instituțiile municipale și republicane sunt mai aglomerate față de cele raionale. La necesitate, pacienții sunt redirecționați către instituțiile medicale unde sunt paturi libere.

Totodată, în această săptămână, au fost procurate și distribuite șase unități de radiologie mobilă instituțiilor municipale, extrem de necesare în cazul pacienților în stare gravă.

Până în prezent, în Republica Moldova s-au înregistrat peste 99 600 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Bilanțul deceselor asociate cu COVID-19 a ajuns la 2188.