logo

Încă 5 medalii pentru Moldova la Universiadă


https://www.ipn.md/ro/inca-5-medalii-pentru-moldova-la-universiada-7979_1006427.html

Sportivii moldoveni au mai cucerit marţi, 9 iulie, alte cinci medalii la Universiada Mondială, care se desfăşoară în oraşul Kazan, Rusia, transmite IPN.

Boxerii Dumitru Galagoţ (64 kg) şi Alexandru Râşcan (52 kg) au intrat în posesia medaliilor de bronz. Ei au ajuns până în semifinalele categoriilor lor de greutate, unde au fost învinşi de armeanul Artur Kirajyan şi, respectiv, de rusul Mihail Aloian.

Alte 3 distincţii Moldova le-a obţinut în proba de lupte la brâu, stilul clasic (koresh). Maxim Mamulat (60 kg) a pierdut duelul decisiv cu rusul Nafis Minnebaiev, scor 4-0, trecându-şi astfel în palmares medalia de argint.

Alţi doi reprezentanţi ai ţării noastre, Mihail Cosnicean (70 kg) şi Anatolie Moldovan (100 kg) au urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere. Pentru  Anatolie Moldovan aceasta este a doua medalie de bronz cucerită la Universiadă, după cea câştigată la lupte la brâu, stilul liber.

La atletism, Serghei Marghiev a ocupat locul 8 în finala probei de aruncare a ciocanului, iar Olga Zaporojan a fost eliminată în semifinale în lupta pentru medalii la alergări pe distanţa de 800 metri. Olesea Cojuhari va evolua astăzi, 9 iulie, în finala cursei de alergări pe distanţa 400 metri. 

Astfel, după 4 zile concurs ale Universiadei, lotul Moldovei a cucerit 8 medalii, dintre care una de argint şi şapte de bronz.