logo

Igor Dodon: Unii ambasadori încearcă să blocheze dialogul noului guvern cu Bruxelles-ul


https://www.ipn.md/ro/igor-dodon-unii-ambasadori-incearca-sa-blocheze-dialogul-noului-7965_1071512.html

Unii ambasadori acreditați în Republica Moldova încearcă să blocheze dialogul noului guvern cu Bruxelles-ul și să dezinformeze capitalele europene. Declarația a fost făcută de președintele Igor Dodon în cadrul unui nou episod al emisiunii „Președintele răspunde”, transmite IPN.

„Nu voi da nume acum, pentru că ei cunosc. Cel puțin 3-4 ambasadori care se ocupă de relațiile Republicii Moldova cu UE merg pe la diferite instituții, blochează proiectele care sunt deja lansate și spun că nu trebuie de dat bani la guvernul ăsta”, a declarat Igor Dodon, adăugând că un ambasador trebuie să dezvolte relațiile bilaterale, nu să promoveze un partid sau altul.

Pe de altă parte, menționează Igor Dodon, majoritatea ambasadorilor Republicii Moldova acreditați în UE „s-au dus acolo la odihnă” și că ar trebui să fie stabiliți indicatori pentru activitatea acestora. Dacă nu îi vor respecta, să fie „dați afară”.„Mulți dintre dânșii se simt la pensie, ca la sanatoriu. S-au dus, dimineața – ceai, cafea. Toată ziua umblă prin excursie. Și consideră că, dacă statul i-a spus: „Du-te acolo”, ei șed și nu fac nimic. Marea majoritatea așa fac. Și când te uiți, relațiile cu țara respectivă, comerțul e în scădere, investitori nu-s”, a remarcat șeful statului.

În cadrul ședinței Guvernului din 12 februarie, șase ambasadori ai Republicii Moldova au fost rechemați din funcție la propunerea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.