logo

Hramul municipiului Chișinău a fost inaugurat


https://www.ipn.md/ro/hramul-municipiului-chisinau-a-fost-inaugurat-7967_1068824.html

Ziua de 14 octombrie este un prilej de bucurie și de revedere cu cei dragi. Este o zi de solidaritate spirituală și culturală. Declarația a fost făcută de către primarul general interimar, Adrian Talmaci, la ceremonia dedicată inaugurării Hramului municipiului Chișinău, organizată în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, imediat după ceremonialul religios dedicat sărbătorii, transmite IPN.

Adrian Talmaci a menționat că în acest an sunt consemnați 583 de ani de la prima atestare documentară a municipiului Chișinău. În această perioadă, „Chișinăul a trecut prin transformările timpului”. „La Chișinău s-au petrecut și se petrec cele mai importante evenimente. De aceea, ne revine obligațiunea să păstrăm cu sfințenie și să dezvoltăm patrimoniul orașului pentru viitorul generațiilor de mâne, pentru că orașul Chișinău este al meu, al tău, al tuturor…”, a spus Adrian Talmaci.

Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir a menționat în luarea sa de cuvânt faptul că sărbătoarea Acoperemântul Maicii Domnului, marcată în data de 14 octombrie, amintește de momentul în care, în secolul zece, la Constantinopol, în timpul slujbei, când creștinii se rugau, a apărut Maica Domnului însoțită de sfinții Ioan Botezătorul și Ioan Teologul. ÎPS Vladimir i-a îndemnat pe creștini să vină la biserică să se roage, să se adreseze către Prea Curata Maica Domnului să ocrotească orașul și locuitorii săi de tot răul.

Programul manifestărilor se va încheia la ora 23.00, cu un concert și un spectacol pirotehnic.