logo

Hramul Chișinăului, fără evenimente festive grandioase


https://www.ipn.md/ro/hramul-chisinaului-fara-evenimente-festive-grandioase-7967_1084968.html

Hramul orașului Chișinău, pe 14 octombrie, va fi marcat în acest an fără evenimente festive de amploare. Municipalitatea a decis să le anuleze, întrucât numărul infectărilor cu COVID-19 este în creștere, capitala aflându-se sub cod roșu. Informațiile au fost prezentate luni, 11 octombrie, la ședința operativă de la Primărie, transmite IPN.

Primarul general, Ion Ceban, a precizat că la Catedrală Mitropolitană va avea loc slujba dedicată sărbătorii Acoperământul Maicii Domnului. De asemenea, va fi organizat un eveniment cu participarea oamenilor de cultură, unde imnul capitalei va fi transmis oficial municipalității de către maestrul Eugen Doga.

Un alt eveniment va fi dedicat oamenilor care zilnic se implică pentru a avea o capitală mai curată, mai îngrijită și mai frumoasă. Este vorba despre angajații care muncesc la Asociația de gospodărire a spațiilor verzi, la Direcția generală locativ-comunală și amenajare, în Parcul Urban de Autobuze, Regia Transport Electric Chișinău etc.

Cu prilejul sărbătorii, angajații administrației publice locale vor beneficia de un salariu suplimentar.

Pentru copii, în perioada 13-14 octombrie, vor fi organizate mai multe spectacole, inclusiv cu acces gratuit. De ziua orașului, intrarea la Grădina Zoologică și Parcul Dendrariu va fi gratuită.

Ion Ceban a precizat că anul acesta, din cauza situației pandemice, nu au fost invitate delegații ale partenerilor din străinătate. Chiar și așa, mai mulți colegi de peste Prut și din alte țări au anunțat că vor veni la Chișinău.