logo

Ghimpu: Cu Filat pierdem alegerile din 2014. Şi nu votăm


https://www.ipn.md/ro/ghimpu-cu-filat-pierdem-alegerile-din-2014-si-nu-votam-7978_1004548.html

Preşedintele PL Mihai Ghimpu a reiterat miercuri, după întrevederea cu preşedintele Nicolae Timofti, că PL nu va vota pentru candidatura lui Vlad Filat în funcţia de prim-ministru, menţionând totodată că preşedintele trebuie să fac tot posibilul pentru a evita alegerile anticipate, notează IPN.

„Mie mi-e totuna cine va fi premier. Important este să nu compromitem Alianţa aşa ca să pierdem alegerile parlamentare din 2014. Cu Filat pierdem alegerile din 2014 şi nu votăm. Asta e clar. Eu nu votez împotriva lui alde Filat. Eu votez pentru integrarea Republicii Moldova în UE”, a declarat Ghimpu.

El a afirmat că îi va solicita preşedintelui Timofti să întreprindă toate acţiunile pentru a fi evitate alegerile anticipate.

În acelaşi timp, el a sugerat că PLDM s-a pregăti de anticipate. Potrivit lui Ghimpu, Filat i-ar fi propus în timpul unei discuţii ca să se înţeleagă ca în timpul campaniei pentru anticipate să nu se atace reciproc. Mihai Ghimpu a declarat că alegerile anticipate ar însemna distrugerea drumului european al Republicii Moldova şi i-a solicitat lui Filat şi PLDM să evite aceste alegeri.