logo

Generalul Alexei merge în alegeri alături de Renato Usatîi


https://www.ipn.md/ro/generalul-alexei-merge-in-alegeri-alaturi-de-renato-usatii-7965_1016237.html

Generalul Nicolae Alexei va merge în alegerile parlamentare din 30 noiembrie alături de politicianul Renato Usatîi, care este primul pe lista Partidului Patria. Generalul speră să reuşească, alături de Renato Usatîi, să ducă la capăt dosarele pe care le-a pornit pe numele actualei elite politice, astfel ca persoanele vinovate să fie trase la răspundere, transmite IPN.

Nicolae Alexei a declarat joi, 30 octombrie, în cadrul unei conferinţe de presă, că în perioada anilor 1996-2001, când deţinea funcţia de director al Departamentului de Combatere a Crimei Organizate şi Corupţiei, a pornit un şir de dosare penale pe numele politicienilor, care însă nu au fost duse până la capăt pe motiv că au existat numeroase piedici şi acum acestea se mai prăfuiesc pe rafturile instituţiilor de drept.

Generalul a menţionat că îl cunoştea pe Renato Usatîi doar de la televizor, cunoscându-l în persoană doar zilele trecute, când a fost sunat de acesta în legătură cu distribuirea pe internet a unui material video despre hoţul în lege Bulgaru, iar în imagini apare şi Renato Usatîi. Nicolae Alexei susţine că nu este decât un montaj, realizat în scopuri didactice încă pe când activa în organele de drept.

Generalul Nicolae Alexei fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova în perioada 1990-1994 şi 2001-2005, precum şi director al Departamentului de Combatere a Crimei Organizate şi Corupţiei.