logo

Galina Dodon: Este un dosar politic cu scopul de a-l defăima pe soțul meu


https://www.ipn.md/ro/galina-dodon-este-un-dosar-politic-cu-scopul-de-7965_1090481.html

Galina Dodon nu-și recunoaște vina pentru acuzațiile aduse la cunoștință de către procurori și afirmă că este vorba despre un dosar politic, care are ca scop să-l defăimeze pe soțul ei, fostul președinte Igor Dodon. Declarațiile au fost făcute la ieșirea din Procuratură, unde i-a fost înaintată învinuirea de complicitate la îmbogățirea ilicită, transmite IPN.

„Se poartă cu noi în cel mai josnic mod. Au făcut percheziții la părinții noștri, i-au intimidat. Au făcut percheziții chiar și în veceul din grădină. Ce au căutat acolo? Avem de a face cu niște persoane care sunt instruite special ca să ne defăimeze. Risc să presupun că următorul va fi copilul nostru, care se întoarce acasă în vacanță. Cred că degrabă o să-i pună interdicție ca să faci studiile în Rusia”, a declarat fosta prima doamnă pentru jurnaliști.

Galina Dodon spune că fratele ei este deținut după gratii fără motive. „Pentru că a făcut bani în Rusia și a venit în Moldova, la Molovata, în satul de baștină, ca să deschidă o afacere, a angajat oameni, a plătit bani la stat și își bat joc de el, îl țin la închisoare. Îmi torturează părinții astfel. Mamele noastre sunt bolnave, nu le dau voie să vină să-și vadă nepoții, fiul. Ajunge, vă rog, totul are o limită”, a mai spus soția lui Igor Dodon.

Potrivit procurorilor, complicitatea la îmbogățirea ilicită s-a manifestat prin faptul că Galina Dodon ar fi contribuit la deținerea de către soțul ei Igor Dodon, personal și prin persoane terțe, a bunurilor în valoare de peste 21 de milioane lei, ceea ce depășește substanțial veniturile declarate în sumă de peste trei milioane lei. Aceste sume se raportează la perioada februarie 2014 – octombrie 2021.

În privința Galinei Dodon a fost aplicată măsura preventivă sub formă de obligare de a nu părăsi țara pe un termen de 60 zile.