logo

Filip în discuție cu Mogherini: Vom fi vigilenți la posibile tentative de implicare din exterior


https://www.ipn.md/ro/filip-in-discutie-cu-mogherini-vom-fi-vigilenti-la-posibile-tentative-de-implica-7965_1041471.html

Anul 2018 este unul electoral și suntem nu doar motivați să depunem toate eforturile pentru a demonstra cetățenilor beneficiile Acordului de Asociere, dar trebuie să fim foarte vigilenți la orice posibile tentative de influențare și implicare din exterior. Declarația a fost făcută de către premierul Pavel Filip, care a avut la Bruxelles o întrevedere cu înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politica de securitate, Federica Mogherini, în marja reuniunii Consiliului de Asociere Republica Moldova –  Uniunea Europeană.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, citat de IPN, premierul a declarat că implementarea în totalitate a Acordului de Asociere este o prioritate a Guvernului și că până acum s-a reușit atingerea mai multor rezultate, iar autoritățile sunt hotărâte să îndeplinească integral prevederile Acordului. Premierul a declarat că Republica Moldova este interesată să dezvolte cooperarea cu UE pentru consolidarea acțiunilor de combatere a propagandei, consolidarea mass-media și a societății civile. Un alt subiect al discuțiilor l-a constituit reglementarea transnistreană. Potrivit lui Pavel Filip, Guvernul este încrezător că, ținând cont de ceea ce s-a realizat în ultimii doi ani printr-o politică pragmatică și prin contribuția partenerilor europeni, progresele în soluționarea conflictului transnistrean vor continua.

La rândul său, Federica Mogherini a felicitat autoritățile pentru progresele obținute pe dimensiunea transnistreană și a reconfirmat sprijinul UE în soluționarea acestei probleme, cu respectarea suveranității statale și a dreptului internațional. Federica Mogherini a încurajat autoritățile să continue implementarea reformelor, menționând că UE va oferi asistența necesară pentru realizarea proiectelor orientate spre îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor moldoveni.