logo

Engin Firat este noul selecționer al naționalei Moldovei


https://www.ipn.md/ro/engin-firat-este-noul-selectioner-al-nationalei-moldovei-7979_1069198.html

Semion Altman a rezistat doar patru meciuri pe banca tehnică a naționalei Moldovei. El a fost înlocuit cu turcul Engin Firat, care ultima dată a fost director sportiv peste Ocean, la Dallas City, acum doi ani, transmite IPN.

„Nu e prima dată când vin în Moldova. Aici s-a odihnit și familia mea. Am privit multe meciuri cu participarea naționalei Moldovei. Vreau să vorbesc cu toți jucătorii și să aflu de ce unii au refuzat să vină la lot. Dacă ei îmi vor zice că vor veni doar cu condiția să joace eu nu îi voi convoca”, a declarat selecționerul Moldovei, Engin Firat.

În cariera sa, Firat a fost timp de șase ani antrenor principal la șasr echipe: LR Ahlen, Incheon United, Kayseri, Sepahan, Gostaresh și Saipa, iar alți 11 ani a fost asistent la alte 9 formații, printre care Fenerbahce sau naționala Iranului.

Engin Firat a semnat un contract valabil până la finalul ciclului preliminar Euro 2020. Debutul său se va produce pe 14 noiembrie, pe terenul campioanei mondiale în exercițiu, selecționata Franței.

„În meciul cu Franța trebuie să arătăm caracter. Cine va arăta acest lucru, acela va juca în partida de acasă cu Islanda. În meciul cu Islanda avem nevoie de un rezultat pozitiv pentru că avem o datorie față de suporterii noștri”, a spus antrenorul turc, în vârstă de 49 de ani.