logo

Două curse interurbane de tren vor fi anulate


https://www.ipn.md/ro/doua-curse-interurbane-de-tren-vor-fi-anulate-7967_1024727.html

Două curse de tren de pe rutele Chişinău-Ungheni-Chişinău şi Ungheni-Bălţi-Slobozia-Ungheni vor fi anulate începând cu 18 ianuarie curent. Directorul ÎS „Calea Ferată din Moldova”, Iurie Topală, a declarat pentru IPN că aceste curse vor fi anulate din cauza lipsei de pasageri.

Este vorba despre cursa Ungheni-Chişinău care pornea de la staţia terminus la ora 03.43 noaptea şi Bălţi-Slobozia-Ungheni, care pornea la ora 04.39 dimineaţa. „Conform statisticelor făcute de noi, pe aceste rute mergeau foarte puţini pasageri, în jur de 20-30 de oameni”, a declarat Iurie Topală.

Potrivit directorului CFM, în anul 2014 Calea Ferată a suferit pierderi de 180 de milioane de lei din această cauză, conducerea instituţiei a decis să facă economii. „Pasagerii acestor curse nu vor fi afectaţi, pe aceste distanţe rămân alte curse de trenuri. Noi am scos toate cursele de noapte ca să facem economii”, a menţonat directorul CFM.

Totodată, acum o lună a fost anulată cursa de tren Chişinău-Ocniţa, la fel, din lipsă de pasageri pe porţiunea Bălţi-Ocniţa.