logo

Dorin Chirtoacă oferă detalii despre parcările cu plată


https://www.ipn.md/ro/dorin-chirtoaca-ofera-detalii-despre-parcarile-cu-plata-7967_1033786.html

Primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, dezminte că parcările cu plată vor fi amenajate în toate curţile din Chişinău şi că firma din Austria care a câştigat licitaţia nu există în realitate. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Moldova în direct”,  de la postul public de televiziune Moldova 1, transmite IPN.

„Sunt doar minciuni. Cineva încearcă să deturneze un proiect european. La fel, nu corespunde adevărului că parcările cu plată vor fi amenajate în toate curţile. Este vorba doar de centrul Capitalei. Noi ar trebui să discutăm acum o problemă mult mai importantă, despre gunoişte. În timpul apropiat gunoiştea va fi strămutată. Este foarte dificil să acoperi valul de minciuni”, a declarat edilul.

Dorin Chirtoacă a spus că firma care va amenaja parcările există, are o experienţă vastă şi că anterior aceasta a emis patru comunicate de presă, care însă au fost ignorate de majoritatea instituţiilor de presă. „Au băgat minciuni pe internet, că nu există firma. Nu o dată am comunicat şi m-am văzut cu ei”, a adăugat şeful administraţiei locale din Chişinău.

Victor Ermurachi, expert IPRE, care a fost pe cont propriu la Viena şi n-a găsit firma care va construi parcările în Chişinău, a declarat în cadrul emisiunii că există mai multe semne de întrebare privind corectitudinea desfăşurării licitaţiei şi nu a fost efectuat un studiu despre pretinsa experienţă pe care o are firma câştigătoare.