logo

Din 29 februarie maib a lansat cea de-a treia emisiune de obligațiuni corporative din cadrul programului doi


https://www.ipn.md/ro/din-29-februarie-maib-a-lansat-cea-de-a-7542_1103091.html

După înregistrarea cu succes în Registrul Emitenților de Valori Mobiliare și obținerea aprobării din partea Comisiei Naționale a Pieței Financiare pentru rezultatele celei de-a doua emisiuni de obligațiuni corporative din cadrul programului doi, care s-a desfășurat în perioada  18 ianuarie - 6 februarie a.c. maib anunță lansarea celei de-a treia emisiuni.

Această nouă subscriere va fi disponibilă timp de 20 de zile calendaristice, începând cu 29 februarie a.c. În această perioadă persoanele fizice rezidente și nerezidente vor putea depune cererea de subscriere la orice
sucursală maib sau la oficiul intermediarului, la adresa mun. Chișinău, str. 31 august 1989 nr. 127, maib park.

Investiția în obligațiunile corporative oferă oportunități excelente pentru gestionarea economiilor și obținerea de beneficii semnificative pe termen mediu și lung, inclusiv:

  • este o sursă suplimentară de venituri;
  • rata dobânzii este lunară timp de 3 ani și este mai atrăgătoare, comparativ cu alte instrumente de economisire, datorită marjei competitive;
  • tranzacționarea acestora se realizează prin intermediul Bursei de Valori a Moldovei;
  • obligațiunile corporative pot fi utilizate drept gaj în anumite situații;
  • investitorii își pot retrage fondurile investite printr-o cerere simplă depusă în oricare sucursală maib.


Și în această subscriere banca pune la dispoziția viitorilor investitori un lot de 5000 de obligațiuni corporative cu o valoare nominală de 20 000 lei per obligațiune, iar principiul primul venit, primul servit se va aplica în continuare. De asemenea, maib își rezervă dreptul de a încheia anticipat oferta în cazul epuizării volumului total disponibil pentru subscriere.

Până a depune cererea, este important ca investitorul să analizeze
Prospectul de ofertă publică și informațiile aferente publicate pe pagina www.maib.md.


Amintim că potrivit Codului Fiscal cuponul sau rata dobânzii obținute din deținerea obligațiunilor reprezintă o sursă de venit impozabil.

M
ai multe detalii despre această oportunitate de a investi, dar și despre caracteristicile obligațiunilor corporative maib află aici.


Investește inteligent.
Cu maib e simplu și ușor!


*******
DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.